Anna Johansson

Födelseår: 1971

Sysselsättning: Affärsutvecklare Hållbarhet

Presentation: Hej, mitt namn är Anna. Jag är född och uppvuxen i Sölvesborg i en traditionell kärnfamilj där även mormor, farfar och hela släkten varit stora delar av mitt liv. När jag var runt 20 lockade äventyret i resebranschen och flytt till Stockholm några år innan jag drog mig ner till tryggheten och Sölvesborg igen. Det var kärleken som lockade så jag blev kvar på hemmaplan och bor med min kille i Valjeviken tillsammans med våra älskade döttrar Bianca och Filippa.
Jag har alltid jobbat med människor och vill gärna styra upp så alla mår bra oavsett om det är inom besöksnäringen eller på äldreboendet. Att utveckla samhället genom hållbarhet är något jag älskar att göra och jag är mycket för samarbete, ett gott bemötande och värdskap.

Vad vill jag uträtta: Jag har bestämt mig för att ställa upp i kommunvalet i år, trots att jag alltid sagt att jag aldrig vill bli politiker. Jag vill nämligen kunna påverka och bidra till ett bättre samhälle. På frågan inom vilket politiskt område jag är intresserad av så blir mitt svar alla områden eftersom politik för mig är just allting. Det är livet vi lever och luften vi andas.

Omsorg: Det jag verkligen vill ta extra hand om är våra gamla som byggt upp vårt vackra land och jag ser det som en självklarhet att de ska ha det bäst. Vi måste stötta de långtidssjukskrivna och de svaga och hjälpa varandra.

Trygghet: Att känna sig trygg är en självklar rättighet enligt mig. Ingen ska behöva vara ensam eller rädd. Vi måste våga och orka se varandra mer. I skolan, på arbetsplatsen och i hela samhället.

Värdskap & Normer: Jag värnar oerhört mycket om våra svenska normer och värderingar. Av erfarenhet vet jag hur viktigt det är att vägleda våra flyktingar o nyanlända och berätta o visa hur vi lever här i Sverige, om rätt och fel och konsekvens. Likaså informera födda svenskar om kulturmöte och kulturkrockar.

Attraktivt: Jag är även mån om att vår stad ska ha en unik atmosfär med en utmärkt service för våra invånare och besökare. En stad som man vill bo i och besöka ofta helt enkelt.

Jag är ny i det här och mycket ödmjuk inför uppgiften o hoppas kunna utveckla Sölvesborg till en fortsatt trygg och trevlig stad. Jag lovar att göra mitt bästa.❤️ 🌹

facebook Twitter Email