Marion Lundh

Födelseår: 1973

Sysselsättning: Egen företagare. Äger och driver bland annat företaget Fysicum med två träningsanläggningar i Sölvesborg.

Presentation: Jag är uppvuxen i en familj med socialdemokratiska värderingar. Jag bor på landet med min familj, hundar och katter. För mig är det viktigt att alla oavsett bakgrund och ålder ska ha ett så bra liv och lika villkor som möjligt i vårt samhälle. Hela mitt vuxna liv har jag arbetat med och för att människor ska må och leva bra ett så bra liv som möjligt. Jag yrkesverksam som socionom sedan 22 år och var under drygt 17 år anställd på socialtjänsten i Sölvesborg innan jag beslutade mig för att ge mig in i livet som egen företagare. Jag älskar min familj, mina djur, mat, träning och att hjälpa människor att må och leva bra. Jag ogillar starkt när grumliga och samhällsfientliga åsikter får fäste på grund av myter, okunskap och osäkerhet.  Jag tror på ett vi, inte ett ”vi och de”. Det är så ett starkt, varmt och tryggt samhälle byggs. Tillsammans är vi starka helt enkelt. Jag är av den åsikten att allt är möjligt bara du vill, vågar och är beredd att arbeta för det du vill ha och med uthållighet. Ingenting är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.

Vad jag vill uträtta: Generellt brinner jag för människors lika värde och villkor, ett tryggt och rättvist samhälle med en välfungerande välfärd och rättsstat. I Sölvesborg hoppas jag få bidra till att vår kommun fortsätter att vara en attraktiv kommun att bo och arbeta i. Här är mycket som är bra men även bra kan bli bättre. Jag vill bland annat verka för att omsorgen om våra äldre ska bli ännu bättre. Likaså barn och ungas fysiska och psykiska mående och livsvillkor. Skolhälsovården behöver förstärkas ytterligare som ett led i det. Likaså det drogförebyggande arbetet bland barn och unga. Vi ska fortsätta att ha ett bra och varierat utbud av fritidsaktiviteter för alla åldrar i vår kommun. Sölvesborg är en företagstät kommun. Jag hoppas även att jag med mina erfarenheter och kunskaper ska kunna bidra i arbetet med ett fortsatt gott och välfungerande företagsklimat i Sölvesborg.

Mejla Marion

facebook Twitter Email