Heléne Björklund

Heléne Björklund är Blekinges och Sölvesborgs toppkandidat till Riksdagen.

BLEKINGE BEHÖVER EN STARK RÖST I STOCKHOLM

Heléne Björklund är lärare och tjänstledig från jobbet i en särskild undervisningsgrupp för ungdomar i behov av särskilt stöd.
De senaste åren har Heléne varit kommunalråd i Sölvesborg, nu väljer hon att gå vidare och ta med sina erfarenheter till riksdagen.

Familjen består av sambo, fyra egna barn och en bonusdotter. De två äldsta sönerna är utflyttade, en är polis och en är ställningsbyggare, båda har nu egna barn. Tonårssonen bor växelvis och den yngsta dottern har fysiska funktionshinder och grav utvecklingsstörning. Familjen får avlastning och stöd via LSS.

”Det har varit roligt att utveckla och positionera Sölvesborg som en offensiv och framgångsrik kommun. Nu vill jag jobba för hela Blekinge. Vi har fantastiska möjligheter”.

  • SKOLA. Allt börjar med en bra skola. Alla barn ska ha samma möjlighet att förverkliga sina drömmar. Vi ska ha skickliga lärare och en bättre elevhälsa.
  • ENTREPRENÖRSKAP. Kreativa entreprenörer finns både inom näringsliv och föreningsliv i Blekinge, de bidrar såväl med tillväxt som att det blir trevligare att bo här.
  • MISSBRUK. En vanlig orsak bakom social utslagning, våld och ohälsa är missbruk. Många lever med detta och stora samhällsresurser läggs på konsekvenserna av missbruket.
  • FRIHET. Ett samhälle där alla behövs och där alla kan delta. Funktionshindrade ska få stöd att komma in på arbetsmarknaden och psykisk ohälsa ska mötas med professionell hjälp i rätt tid.
  • ORDNING OCH REDA. Är grunden för en framgångsrik politik och en stark välfärd. Det gäller såväl i ekonomin, trygghetssystemen och rättsväsendet.

JAG VILL GÖRA MER FÖR:

  • LANDSBYGDEN. Samhällets service ska vara tillgänglig för alla var du än bor i Blekinge.
  • UTSATTA BARN OCH FAMILJER. Förstärka välfärden och starkare skyddsnät för de mest utsatta.
  • SMÅFÖRETAGARNA. Framgångsrika företag som skapar jobb är en förutsättning för att ge bättre villkor för barn och gamla.

 

facebook Twitter Email