Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning med Stig-Björn Ljunggren om ”medierna och verkligheten”

29 mars 18:00 - 19:30

Sydöstran politiske chefredaktör Stig-Björn Ljunggren har tillsammans med Staffan Dopping skrivit en bok om medierna, ’’Inte lögn, inte sant : medierna och verkligheten’’. Den 29:e mars kl 18:00 till 19:30 håller Stig-Björn ett digitalt föredrag om boken och medielogik.
Från bokens baksidestext:
Hur kommer det sig att det vanligtvis tämligen gråtrista och vardagslunkande svenska samhället kan framstå som så dramatiskt, färgstarkt och sensationellt när vi tar del av det i medial förpackning? Journalistiken är en del av upplevelseindustrin, där en av de viktigaste drivkrafterna är att inte tappa publikens intresse. Medierna mörklägger inte, däremot färglägger de. För att dramatisera och locka till sig publik. Det är medielogiken, dumbom!
Medierävarna Staffan Dopping och Stig-Björn Ljunggren hävdar att den mediala verkligheten närmast tvångsmässigt skiljer sig från den verkliga verkligheten . Även om medierna generellt inte sprider lögner, är det rimligt för mediekonsumenter att utgå från att det som sägs i tidningsartiklar och på tv inte är helt sant. Vi bör göra som bra journalister gör: söka flera oberoende källor innan vi tror på något.
_____________________
Det är inte förväntat att du som deltagare ska ha läst boken, men för den som önskar så finns den att köpa för drygt 60kr nu under bokrean.
Bokus: https://www.bokus.com/…/inte-logn-inte-sant-medierna…/
Adlibris: https://www.adlibris.com/…/inte-logn-inte-sant-medierna…
Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/98659671584
Meeting ID: 986 5967 1584

Detaljer

Datum:
29 mars
Tid:
18:00 - 19:30

Arrangör

Socialdemokraterna i Sölvesborg
E-post:
solvesborg@socialdemokraterna.se
Webbplats:
socialdemokraterna.se/solvesborg

Plats

Digitalt
facebook Twitter Email